dilluns, 29 de febrer del 2016

Pallassos sense Fronteres ens fa arribar la seva solidaritat en una sessió del Consell

El passat dijous dia 25 de febrer, vam poder treballar i gaudir amb Pallassos sense Fronteres en una trobada amb el Consell d'infants i adolescents de Tiana. Tres membres de Pallassos sense Fronteres tianencs, l'Oriol Liñan, en Mosiès Queralt i en Maus van explicar quina és la missió de l'ONG i les valors que treballen en els viatges que realitzen per a l'ONG.

Ens van explicar quins són els orígens de Pallassos sense Fronteres:
  • Durant el Nadal del 1992, un pallasso professional de Barcelona va rebre una trucada d'un grup de nenes i nens de l'Escola "Projecte" a Barcelona. Proposaven que es realitzaran espectacles en els camps de refugiats de l'antiga Iugoslàvia. Els nens i nenes assumirien les despeses i acompanyarien als artistes en el viatge. Aquesta acció formava part d'unes jornades a favor de la Pau organitzades a Barcelona per intentar aturar la incipient guerra dels Balcans.
  • El 26 de febrer de 1993, els artistes realitzen espectacles al camp de refugiats de Veli Joze, a la península d'Ístria. La utilitat del circ i l'art del riure amb població refugiada es va evidenciar en la resposta dels nens de Veli Joze. Es va decidir fer un segon viatge dos mesos després amb un grup de malabaristes. En aquest viatge es van establir les bases per a la creació d'una organització que ajudés als artistes a repetir aquestes experiències - fent espectacles per a les persones que pateixen situacions de crisi, especialment per a la infància, de forma gratuïta, com els nens de l'escola " Projecte " havien demanat inicialment.
  • El 1993, equips artístics d'Espanya (pallassos, titellaires, ballarins, mags, músics, i més) van llançar vuit expedicions a l'antiga Iugoslàvia i van convidar a artistes coneguts en el circuit internacional a participar. El 1994 hi va haver 19 expedicions. En els següents anys, respectant les mateixes normes ètiques amb què es va fundar l'organització espanyola, es van crear a Bèlgica, Canadà, França, Alemanya, Irlanda, Sud-àfrica, Suècia i els EUA noves organitzacions. El 2011, aquestes 9 organitzacions consideren necessària la creació d'una Federació Internacional per tal de millorar la comunicació i la coordinació entre les seccions.

Després, els tres tianencs membres de l'ONG ens van explicar les seves experiències i les seves vivències com aquesta expedició:

Expedició al Camerún: LINK




Si voleu més informació sobre Pallassos sense Fronteres podeu visitar la seva web: http://www.clowns.org/ca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada